Nieuws - Drie-voudig Nederlands kampioen.11/06/12


Op 8, 9 en 10 juni waren de Open Nederlandse Kampioenschappen lange baan in Amsterdam. 
In verband met een fikse verkoudheid ging het dit toernooi niet om de tijden maar om techniekdoelen. Het zou een 'goede' prikkel zijn om deel te nemen. Een prikkel die tijdens trainingen lastig te bereiken is.

Op vrijdag 8 juni stond de 50 meter vrijeslag op het programma. De serie ging niet makkelijk maar ik drong wel door tot de finale.
De finale ging zwaar, maar ik ontving wel een zilveren medaille voor deze prestatie.

Op zaterdag 9 juni stonden de 50 rugslag en de 200 vrijeslag op het programma. Deze twee programma nummers waren directe finales en na de ochtendsessie mocht ik twee gouden madailles mee naar huis nemen. 

Op zondag 10 juni was als laatste de 100 meter vrijeslag aan de beurt. De series gingen een stuk beter dan verwacht en ik zwom een seizoensbeste tijd. Ik was daar erg blij en verrast mee. Kijken of de finale nog harder kon. 
De finale ging nog beter. Mijn race was technisch erg goed en daardoor was mijn tijd weer een volle seconden sneller dan in de series. 
Deze prestatie werd weer beloond met een gouden medaille.

Desondanks ik niet helemaal fit was dit weekend, kan ik terug kijken op een geslaagd en succesvol NK!

Blij dat ik met mijn coach, Mark faber had besloten deze belangrijke 'prikkel' niet achterwege te laten vanwege een 'verkoudheid'.