Nieuws - Wedstrijd in Berlijn, IDM 201207/07/12

Maandag 25 juni ben ik met het Paralympisch team afgereisd naar Berlijn voor de IDM, de Open Duitse Kampioenschappen. Het is een erg mooi en snel bad, waar ik al jaren kom en mooie toernooien gedraaid heb.
 
Dit toernooi is voor mij het laatste officiele meetmoment voor Londen.
De concurentie was groot, aangezien vele landen afreisde naar Berlijn voor deze wedstrijd.
Ik had een druk programma waarvan de eerste twee dagen het belangrijkste waren. Op donderdag stonden de 100meter rugslag en de 50meter vrijeslag op het programma en vrijdag de 100meter vrijeslag en de 50meter rugslag.
 
De 50meter rugslag op vrijdag stond bij mij op nr 1. Mijn grootste concurrente uit Brazilie was er ook en zwom ook deze afstand. Een goed moment om te peilen waar we staan.
 
Dinsdag en woensdag waren gepland om te trainen en los te zwemmen in het wedstrijdbad.
 
Donderdagochtend om 9 uur begonnen de series. Zowel de 100 rug als de 50 vrij zwom ik goed. De tijden 1.49.40 en 0.47.54 waren goed genoeg om mij als 5de en als 2de te plaatsen voor de finale. In beide races zaten verbeterpunten voor in de finale, waardoor de tijden sneller konden.
 
De finales gingen stukken beter. De tijd van de 100meter rugslag was 1.46.31 en ik werd daarmee 4de in de All-in finale. De 50meter vrijeslag ging nog beter. Ik zwom een seizoens-beste tijd met 0.45.83 en werd daarmee 1ste in de all-in finale.
 
Vrijdag was DE dag waarop ik mijn afstand kon zwemmen. Ik begon met de 100meter vrijeslag. Deze afstand, tijd 1.40.15, was niet helemaal wat ik gepland had. De 50meter rugslag stond op hierna gepland en hier had ik mijn zinnen op gezet. Tijdens het inzwemmen en voordat ik naar de voorstart ging heb ik nog even mijn ‘aandachtspunten’ doorgenomen met mijn coach, Mark Faber. Mijn tijd in de serie was 0.51.39. Met deze tijd was ik al tevreden, maar ik kon beter. Ik wilde graag aan mijzelf bewijzen dat ik op de ‘juiste’ weg zit richting Londen. Mijn coaches hebben dat vertouwen allang, maar het geeft jezelf toch een enorm lekker gevoel als je aan jezelf kunt bewijzen en aan iedereen kunt laten zien dat er met jou rekening moet worden gehouden bij de verdeling van de medailles.
 
De finale 100meter vrijeslag ging niet helemaal top. Ik zwom rond dezelfde tijd als in de serie, 1.40.56 en werd daarmee 2de in de All-in finale. 
De finale 50meter rugslag ging SUPER! Ik tikte aan in 0.50.49. Ein-de-lijk weer eens onder de 51 seconden. Ik was erg blij en werd met deze tijd 4de in de finale. Deze tijd is sneller dan de tijd die ik vorig jaar op het Europees kampioenschap zwom, echt een tijd om zeer tevreden mee te zijn.
 
Na deze twee 'zware' dagen heb ik samen met mijn coach en de fysiotherapeut besloten om verder niet meer te starten dit toernooi.
Ik kan in ieder geval terug kijken op een geslaagd toernooi.