Nieuws - Wedstrijd in Sheffield, Engeland.28/04/12

Van 4 tot en met 10 april zat ik in Sheffield, Engeland voor mijn tweede wedstrijd van 2012.
Ik keek hier ontzettend naar uit omdat ik hier zou 'racen' tegen mijn grootste concurrente uit Brazilie. 

Op 6 april was de dag waar ik erg naar uit keek. Ik zwom de 50 rug tegen Edenia Garcia. Eerst waren de series 50 meter vrije slag aan de beurt. Ik tikte aan in een tijd van 0.47.66 en ging daarmee als 8e door naar de finale.
Enige tijd later was de 50 meter rugslag aan de beurt. De serie verliep niet zoals verwacht. Ik had mij vertelt bij de finish en kwam daardoor niet goed uit. Ik tikte aan in 0.53.64. De tijd was slecht, maar ik wist waar het aan lag. Het vervelendste vond ik dat ik door die slechte finish de serie verloor van Edenia. Ik ging zelfs als derde door naar de finale die avond en zij als eerste.

Ik had die middag wel even een 'mental-breakdown'. Gelukkig was mijn coach, Mark Faber in staat om mij daar weer uit te halen. Na een kort 'onderonsje' stond ik weer met beide 'benen' op de grond en hadden we besproken wat ik moest doen. 

Om 17.00 begonnen de finales en ik was best nerveus. 
Ik merkte in de voorstart dat ik goed in mijn vel zat en ik wist wat ik moest doen.
De finale ging echt vele malen beter. Ik tikte aan in 0.51.60 en werd daarmee eerste in de finale. Edenia zwom zelfs een langzamere tijd dan vanmorgen en werd uiteindelijk zelfs derde!

Ik was weer trots op mijzelf, en ik niet alleen!

Ik heb de wedstrijd in Sheffield afgesloten na de 50 rug finale en ging met een opgeheven hoofd de 10e weer richting huis.