Weblog - De eerste week in Londen!03/09/12

 
De eerste volle week in Londen zit erop.
Deze week stond in het teken van ontdekken. De eerste paar dagen heb ik het ‘Paralympic Village’ ontdekt. Het is hier echt geweldig en super mooi. Het appartement is ook waanzinnig.
 
De eerste aanblik van het aquatic centre was fenomenaal. Echt WOW!
 
Op 30 augustus was het de beurt om mijn eerste race te zwemmen. De 50 meter vrijeslag stond op het programma. Deze race zou een mooie opzet zijn voor mijn belangrijkste afstand, de 50 meter rugslag. Ik kon zo goed meemaken hoe het zou gaan in en naar de voorstart, het opkomen, het publiek, de sfeer en de pers.
 
In de serie tikte ik aan in 0.46.63. Deze tijd was net genoeg om als 8ste door te gaan naar de finale. Tevreden over de tijd was ik niet echt en ik was echt ontzettend blij dat ik nog een keer mocht starten op de 50 meter vrijeslag. Voor de finale heb ik mijn race van de serie terug gekeken en gezien wat ik moest veranderen en verbeteren om in de finale een snellere tijd neer te zetten. Mijn veranderpunt lag vooral op mijn slagfrequentie. Deze lag veel te hoog.
 
De finale ging waanzinnig goed. Ik tikte aan in 0.44.82, een nieuw PARALYMPISCH RECORD! Ik had deze tijd niet verwacht en was enorm blij en trots op mijzelf. Dit record blijft in ieder geval de komende 4 jaar op mijn naam staan! Na mijn race stond gelijk de NOS klaar om mij te interviewen, waanzinnig!
 
Op 1 september was het de beurt aan de 200 meter vrijeslag. Voor deze afstand had ik mij ook gekwalificeerd maar het was niet mijn ‘speerpunt’. Ik heb voor deze afstand natuurlijk wel hard getraind, maar het is niet mijn belangrijkste afstand.
In de serie tikte ik aan in 3.27.74. Een race waar nog wel wat verbeterpunten in zaten.
Vlak voor de finale, waar ik mij als 7de voor plaatste, heb ik weer mijn race van de serie terug gekeken en daaruit bleek dat weer mijn slagfrequentie een ‘punt’ van aandacht was.
Mijn eindtijd in de finale was 3.22.67. Mijn race was stukken beter dan in de serie en ik was er wel vertreden mee. Ik ben gewoon 7de van de wereld op de 200 meter vrijeslag in een klasse hoger.
 
Nu heb ik twee series en twee finales achter de rug en nu heb ik 4 dagen de tijd om mijzelf weer helemaal op te laden en te focussen op die 50 meter rugslag op 6 september.

De eerste week in Londen! foto 1 De eerste week in Londen! foto 2
Reacties - 10

Opa en Oma Bakker03/09/12

Je heb het heel goed gedaan. Wij volgen jou op de C.P Op naar Donderdag.veel succes en een dikke knuffel. opa en oma Bakker

Peter en Ingrid Delwel03/09/12

Hallo Lisette. Het ziet er allemaal geweldig uit! We wensen jou heel veel goeds, om de finale donderdag te winnen!!!Wij duimen ! Groeten ook aan je familie! Liefs Ingr1d

Ineke03/09/12

Hoi Lisette, onwijs goed gedaan en gefeliciteerd met je gouden medaille! Ineke

Lisette Pauw (fysio+)03/09/12

Gefeliciteerd met je gouden medaille! Zag er geweldig uit. Geniet van de overwinning. groeten, Lisette Pauw

baukelien zandberg03/09/12

Meid geweldig'"GOUD"helemaal goed. Geniet van deze overwinning!!!! Groetjes baukelien adl ass.

Geerdien Meerwaldt03/09/12

Geweldig gedaan. gefeliciteerd

Niels - apps4web03/09/12

Supergoed lisette, Zag je gisteren de 50m rugslag winnen met een enorme voorsprong op de rest! Gefeliciteerd!

M.E.Kind03/09/12

Hoi Lisette. Wat heb je goed gezwommen. Je hebt goud!!! Geweldig !!! Ik gun het je zo. Geniet nog maar lekker van Londen. Groetjes: Marlies uit Maarssen.

Cisca en Ton de Vries03/09/12

GEFELICITEERD!!! Goud!! een geweldige prestatie.!!

Ed en Willeke van Dongen03/09/12

Lieve Lisette, Net genoten van de uitzending van de NOS, waarin we je fantastische prestatie hebben gevolgd. Van harte gefeliciteerd!! We hebben met een brok in onze keel (en ik pinkte ook een traantje weg) zitten kijken. Nogmaals van harte. We zijn erg trots zo'n nichtje te hebben. Geniet er van en laat alles lekker over je heen komen. Daarna lekker genieten van je welverdiende vakantie. Groetjes Ed en Willeke

Plaats een reactie