Weblog - Keuzes maken11/06/12

Keuzes maken.
 
Dat is een van de dingen die je moet doen als je topsport bedrijft. Het maken van keuzes. De juiste, de beste, de leukste of de verstandigste. Soms is dat heel erg makkelijk, maar er zijn ook vele momenten wanneer het best lastig is om zo’n keuze te maken.
Gelukkig heb ik mensen om mij heen die ik kan inschakelen als ik er niet uit kom, zoals mijn coach en mijn familie. Zij hebben het beste met mij voor en weten wat mijn doel is.
 
Afgelopen weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen in Amsterdam. Ik had de laatste periode te maken gehad met blessures en andere ‘kleine’ tegenslagen, waardoor ik had besloten dat ik op het NK graag aan mijzelf wilde bewijzen dat ik goed bezig was en er geen redenen waren om daaraan te twijfelen.
 
De dag voordat ik zou vertrekken naar Amsterdam werd ik getroffen door verkoudheid. Hoofdpijn, keelpijn en een snotneus kon ik nu echt niet gebruiken. Volproppen met medicijnen en vitamines en hopen dat het de volgende dag weer beter zou gaan.
 
De volgende dag ging het niet veel beter en zat ik met een dilemma. Wat moest ik nu doen? Wat is het verstandigst, wel zwemmen of niet zwemmen?
Na overleg met mijn coach hebben we besloten om toch naar Amsterdam te gaan. Per dag zouden we bekijken of het ‘verantwoord’ is om deel te nemen aan het NK!

Het verslag van het NK lees je bij Nieuws!

Plaats een reactie