Weblog - Swim-Cup 201415/04/14


Afgelopen weekend, 10 t/m 13 april, werd er weer hard gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.

Deze wedstrijd was mijn eerste wedstrijd van 2014. Mijn verwachtingen waren niet hoog. Ik was vooral heel erg benieuwd waar ik nu zou staan na een tijdje stil gelegen te hebben. Ik ben pas weer 6 weken in volle training.

Deze wedstrijd was een hele belangrijke wedstrijd. Het was de eerste van de twee mogelijkheden om mij te plaatsen voor het Europese Kampioenschap in augustus komende zomer. 

Op het programma stonden voor mij de 50 en 100 meter vrijeslag en de 50 en 100 meter rugslag. Op de 50 en 100 meter vrijeslag en de 50 meter rugslag kon ik limieten zwemmen voor het komende EK. De 100 meter rugslag is in mijn klasse geen officiele afstand.

Donderdag begon ik met de 50 meter vrijeslag. In de series zwom ik een tijd van 0.48.29. Deze tijd was goed genoeg voor een EK- lmiet.

Vrijdag stond de 50 rug op het programma. In de series tikte ik aan in een tijd van 0.53.37. Een tijd waar ik al tevreden mee was. Het was immers mijn tweede EK-limiet. Als 6e ging ik door naar de finale. In de finale zwom ik nog een tandje harder en tikte ik aan in 0.51.76. Een mooie BRONZE medaille.

Zaterdag was de 100 vrijeslag aan de beurd. Ik zwom in de series 1.40.95. Mijn derde EK-limiet binnen. In de finale ging het nog iets harder en zwom ik 1.38.02. Een mooie ZILVEREN medaille kreeg ik omgehangen.

Zondag was de 100 rug. In de series zwom ik 1.53 en in de finale stopte de klok op 1.49. Goed voor BRONS.

Ik kan terug kijken op een geweldige wedstrijd met als resultaat  3  EK-limieten, 1 zilver en 2 bronzen medailles.

Plaats een reactie